Praktijk Nederland:
    Ridderstraat 13a
    4524 BP Sluis
    Nederland
    tel +31 117 42 10 17
    fax +31 117 42 10 18
   

Praktijk België:
    Peperstraat 19
    8560 Gullegem
    België
    tel +32 56 22 88 38
   

Behandelingen gebeuren
enkel op afspraak.

U kan ons telefonisch contacteren
van maandag t.e.m. vrijdag.
Actua 

 

 

HET SYMPTOOM IS NOOIT HET ECHTE PROBLEEM.
Omdat wij zo sterk geloven in de waarde en kracht van de kPNI, hebben wij samen met twee vrienden-collega's , Thomas D'havé en Wouter Vanhuysse, kPNI Belgium opgericht.  Onze grootste ambitie is kPNI in België op de kaart te zetten en de visie op gezondheid te veranderen.
Met trots kondigen wij dan ook kPNIBelgium aan!​  We houden jullie op de hoogte van alle nieuws en wetenschap m.b.t. onze praktijk en de kPNI.

     

 

   
 

OPENINGSCONGRES KPNIBELGIUM 

Op 3 juni viert kPNIBelgium haar oprichting met een openingscongres in het Gentse stadsmuseum STAM, met als topsprekers mijn mentor Leo Pruimboom en goede vriend Thomas Dhavé.
Met dit congres willen we een blik geven op de wetenschap kPNI, en hoe bepaalde principes en inzichten ons kunnen helpen om onze eigen gezondheid of die van onze patiënten krachtdadig aan te pakken. Met als uiteindelijk doel sneller te genezen, gezond te blijven en beter te presteren. Be there!

http://www.kpnibelgium.com/kpni-opleidingen/kpnibelgium-congres-2016

   
  STEUN DE ERKENNING DIE ONS BEROEP VERDIENT
Om ervoor te zorgen dat osteopathie een eerstelijnsberoep (zonder voorschrift) blijft, met terugbetaling door de mutualiteiten hebben we jouw steun nodig. Het neemt slechts 5 seconden van jullie tijd om ons te steunen. Ga naar de online petitie voor goede erkenning van ons beroep:
http://osteopathie.be/nl/steun-onze-erkenning/
Elke handtekening is welkom. Deel dit bericht met kennissen en familie.
Bedankt!

   
  Sport Voetbalmagazine: de rol van kPNI in de topsport          

Mooi artikel over de kracht van de klinische Pycho-Neuro-Immunologie binnen de sportwereld. Leo Pruimboom, de grondlegger van de kPNI en mijn docent gedurende de laatste zes jaar, legt uit hoe het immuunsysteem , de temperatuur van de darmen, de glucose verdeling in het bloed en de hersenen en onze voeding een rol speelt bij prestatieverbetering, blessurepreventie en het versnellen van het genezingsproces bij blessures.

lees meer...

 

   
 

7 tips voor een gezond hart
Veel dingen doen we niet met ons hart, maar uit routine. Zou jij daar ook liever aan ontsnappen? Met onze 7 tips voor een gezond hart zet je een dikke streep onder de sleur en laat je je hart weer gezonder kloppen!

lees meer...

   
 

Onderzoek en studie over het hart i.r.m. voeding
Huidige Westerse Voeding tegenover Paleo-voeding: het verschil tussen gezond of ziek oud worden!

Dokter Kuipers leefde twee jaar samen met de Masaai in oostelijk Afrika en bestudeerde meer dan 10 jaar de relatie tussen ons Westers huidig voedingspatroon en het ontstaan van chronische ziektes en hart en vaatziektes.

lees meer...

   
  CVS, Hoe het mysterie stilaan onrafelen?
Steeds meer onderzoeken tonen aan dat CVS geen psychologische ziekte is maar een duidelijke relatie heeft met ons immuunsysteem. Zo kunnen we stellen dat de juiste voeding wel degelijk een impact kan hebben op de levenskwaliteit van CVS patiënten.
http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2242599/2015/03/06/Hoe-artsen-het-mysterie-rond-CVS-stilaan-ontrafelen.dhtml

 

 

Voeding versterkt afweer, medicatie niet

De juiste voeding is cruciaal voor de werking van ons immuunsysteem.

http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/voeding_versterkt_afweer%2C_medicatie_niet/

 

 

Melk kan uw gezondheid schaden
“Van melk word je sterk!” Of toch juist niet!!!! Steeds meer studies tonen aan dat melk en de eiwitten in melk veel schade berokkenen aan ons lichaam. Een grootschalige studie in Zweden toonde aan dat een dagelijkse consumptie van melk een duidelijk verhoogd risico heeft op hart en vaatziekten en osteoporose.

http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/2105271/2014/10/29/Vrouwen-opgelet-melk-kan-uw-gezondheid-schaden.dhtml

 
Darmkuur tegen klachten van rheuma

Onze darmflora, meer dan een verteringssysteem. Een goed probiotica verlaagt ook de onstekingsmarkers in uw bloed.

http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/darmkuur_tegen_klachten_van_reuma/

 

  Jicht in opmars door alcohol en junkfood

http://www.hln.be/hln/nl/14/Nina/article/detail/2121880/2014/11/15/Jicht-in-opmars-door-alcohol-en-junkfood.dhtml

 

Zeven voedingsmiddelen die je net hongerig maken

Foute voeding heeft een duidelijke nefaste invloed op ons immuunsysteem en alvleesklier. En zo worden we wat we eten. Steeds meer zien we de duidelijke relatie van voeding op insuline - en leptine resistentie.

http://www.hln.be/hln/nl/14/Nina/article/detail/1973610/2014/07/29/7-voedingsmiddelen-die-je-net-hongerig-maken.dhtml

 

 

 

Migraine en hoofdpijn

Deze vervelende neuro vasculaire aandoening kan uw leven serieus beïnvloeden. In dit dossier willen wij echter aantonen, via wetenschappelijk onderzoek, dat zowel osteopathie, acupunctuur en orthomoleculaire geneeskunde hun effectiviteit hebben bewezen bij de behandeling van migraine.   Lees meer... .


Zwangerschap en IVF

Studies en onderzoeken tonen aan dat acupunctuur en bepaalde kruiden extracten de kans op zwangerschap vergroten.  In dit dossier willen we aantonen hoe de rol van acupunctuur en cimicifuga racemosa onderzocht is bij In Vitro Fertilisatie en vruchtbaarheidsbehandeling in het algemeen.  Lees meer ... .


Wat is klinische Psycho-Neuro-Immunologie?

In dit kort filmpje legt Leo Pruimeboom, de wetenschappelijke adviseur van Natura Foundation, uit hoe de klinische Psycho-Neuro-Immunologie onze westerse aandoeningen kan verklaren en behandelen.  (Video Leo Pruimeboom)


A study of our origins

Met dit onderzoek naar onze oorsprong wil Natura Foundation aantonen dat we via evolutieleer onze gezondheid duidelijk kunnen beïnvloeden.  Zo zagen we dat de bio markers van onze gezondheid al na 10 dagen 'back to basics' in de Pyreneeën merkbaar verbeterden.  Kijk en luister!
Voor het artikel in de pers klik hier.

 

 

Een kijkje achter de schermen van 

In de praktijk van Koen wordt enkel gewerkt  met hoog kwalitatief wetenschappelijk onderbouwde voedingssupplementen en kruiden  In deze film wordt getoond hoe Bonusan tewerk gaat.


 

 

 

 VOOR ALLE SPORTIEVELINGEN!     2009                                                          

Na reeds vele jaren verscheidene sporters medisch te begeleiden en klaar te stomen voor sportieve prestaties, ben ik blij jullie te kunnen uitnodigen om deel te nemen aan een sportieve actie voor het goede doel ("to walk again" en "het tinkerbed").
Luc Van Lierde, de tweevoudige winnaar van de Iron Man Hawaii en werldkampioen triathlon, is de grote bezieler van dit evenement, TRISUM. Luc, die ik het laatste jaar intensief begeleid, apprecieer ik enorm als athleet en als vriend. Daarom nodig ik jullie van ganzer harte uit aan dit evenement van 7 juli tot en met 11 juli 2009 deel te nemen!
Ik wil me voor dit prachtig initiatief natuurlijk ook inzetten en zal op woensdag 8 juli 2009 deelnemen aan het Trisum Bike Event te Hooglede.
Voor alle sportievelingen met het hart op de juiste plaats, neem snel een kijkje op de website:

praktijkervaring van Luc Van Lierde: http://blog.sport.be/the_road_to_kona/2009/04/koen_de_witte.html