Praktijk Nederland:
    Ridderstraat 13a
    4524 BP Sluis
    Nederland
    tel +31 117 42 10 17
    fax +31 117 42 10 18
   

Praktijk Belgiƫ:
    Peperstraat 19
    8560 Gullegem
    BelgiĆ«
    tel +32 56 22 88 38
   

Behandelingen gebeuren
enkel op afspraak.

U kan ons telefonisch contacteren
van maandag t.e.m. vrijdag.
Onderzoeken & Testen 

Bij ons staat de zoektocht naar de oorzaak van uw klachten centraal. Aan de hand van een uitgebreide anamnese volgens de klinische psycho-neuro-immunologie en verschillende testen willen we samen met u op zoek gaan waarom een bepaalde klacht ontstaat of steeds terugkomt. 

 Anamnese volgens de klinische psycho-neuro-immunologie

                     

Wat maakt de anamnese volgens de klinische psycho-neuro-immunologie nu zo bijzonder?

Wel, de klinische psycho-neuro-immunologie is een zoektocht naar het antwoord op de vraag “Waarom een bepaalde pijn of symptoom ontstaat en steeds terugkomt?”

Het is een zoektocht die verder gaat dan het uiteindelijke symptoom! Uw persoonlijke voorgeschiedenis wordt onderzocht om het verstoorde werkingsmechanisme te vinden die aan de basis ligt van uw uiteindelijke pijn of ziektebeeld.

De kPNI is een erkende wetenschap die de interacties bestudeert van de psychologie, neurologie, endocrinologie en immunologie.

Het uiteindelijke doel is om uw verstoord werkingsmechanisme in kaart te brengen (zoals bv low grade inflammation, hyperactief immuunsysteem, insuline of leptine resistentie,…) en dit via natuurlijke interventies behandelen. Hierbij maken we gebruik van voeding in al haar vormen, beweging, herstel van het bioritme, voedingssupplementen, kruiden, ….

Na deze grondige anamnese wordt u een duidelijke wetenschappelijke verklaring en behandelingsplan uitgelegd en wordt u van nabij opgevolgd gedurende het volledige behandelingstraject.

 

EAV Testen


Deze test brengt de hele energetische toestaand van de patiënt in kaart en laat ons toe om verstoorde werkingsmechanismen, zwakke of hyperactieve orgaansystemen, blokkades en voedselintoleranties op te sporen.
De meting gebeurt met een meetstift op acupunctuurpunten van handen en voeten.

De test gebeurt zonder naalden en is niet pijnlijk, de patiënt ervaart enkel een lichte druk van de meetstift.
Met het meetapparaat wordt een prikkel afgegeven aan het acupunctuurpunt in de vorm van een gedoseerde meetstroom.

Het orgaan, orgaandeel zal op deze prikkel reageren. Zo kan men een indruk krijgen van de energetische toestand van het orgaan, orgaandeel.

 

Bij een electroacupunctuurmeting wordt van een representatief (afhankelijke van de klacht) aantal punten de meetwaarden verzameld. De gemeten resultaten worden via specifieke software opgeslagen en uitvoerig met de patiënt besproken.
Aansluitend hebben we de mogelijkheid om strikt individueel uw voedselintoleranties uit te meten. Zo kunnen we u exact uitleggen welke voedingsstoffen u best vermijdt en welke voeding u juist meer moet eten.

Op deze manier kunnen we ook bepalen welke voedingssupplementen, vitaminen of kruiden passen bij uw klachten patroon of welke behandeling voor u aangewezen is.


Opmerking:
Het is aanbevolen dat een patiënt steeds contact neemt of houdt met zijn behandelende arts, dit in kader van de westerse diagnosestelling. Het is steeds de behandelende arts die de westerse diagnose dient uit te voeren. Het is niet ongewoon dat een patiënt teruggestuurd wordt naar de behandelende arts alvorens een behandeling wordt gestart.